Recept

Litevský medový perník

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58187

Ingredience

100 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček
1 polévková lžíce Kakao
15 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Marmeláda višňová
150 g Med včelí
300 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 009kJ
21% Sacharidy 76 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 34 mg
15% Bílkoviny 8 g

Litevský medový perník postup přípravy receptu:

1

Vejce s cukrem utřeme do pěny, přidáme lehce zahřátý med, mletou skořici, tlučený hřebíček, kakao, polovinu nasekaných jader vlašských ořechů a půl kypřicího prášku do perníku. Vše promícháme a za stálého míchání vsypeme polohrubou mouku a vypracujeme těsto.

2

Těsto vložíme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, povrch uhladíme, posypeme druhou polovinou ořechů a dáme do horké trouby péci na 15-20 minut.

3

Upečený perník necháme vychladnout, pak ho rozkrájíme a podáváme přelitý zavařeninou a zakysanou smetanou.

Poznámka

Perník můžeme také podélně napůl překrojit, potřít pikantní zavařeninou, znovu spojit a polít polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept