Recept

Lasagne zapečené s dary moře

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 58188
Kategorie: Maso

Ingredience

Příprava
2 polévková lžíce Olej olivový
Postup
120 g Krevety tygří
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Med včelí
600 ml Mléko polotučné
120 g Mořský jazyk
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Mozzarella
3 g Pepř černý mletý
3 ks Pórek
2 polévková lžíce Šťáva citrónová
1 kávová lžička Sůl
60 g Sýr Parmezán
450 g Těstoviny Lasagne
450 g Treska uzená
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,069 kcal
Kilojoule 4 472kJ
41% Sacharidy 147 g
29% Tuky 22 g
51% Sodík 1 g
122% Bílkoviny 69 g

Lasagne zapečené s dary moře postup přípravy receptu:

1

Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje a troubu

2

připravíme k předehřátí na 180 °C.

3

Postup: Těstoviny Lasagne uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vařené

4

nudle scedíme a necháme okapat na sítku.

5

Tresku, mořský jazyk a vyloupané předvařené krevety nakrájíme na malé kousky, mozzarellu a parmezán nastrouháme a pórky nakrájíme na tenčí kolečka. Kousky mořského jazyka, krevet a tresky v míse smícháme s citrónovou šťávou a se špetkou pepře.

6

V hlubším hrnci na 2 lžících másla opečeme nakrájené pórky doměkka - opékat budeme asi 10 minut. Do opečeného pórku postupně vsypeme 60 g mouky a vlijeme 600 ml mléka a stálým promícháváním získáme krémovitou omáčku, do které přidáme ještě nastrouhanou mozarellu a 2 lžíce medu a aby se ingredience v omáčce dobře rozptýlily a jejich chuť se propojila, povaříme ještě 3 minuty na mírném ohni za stálého míchání. Tuto zahuštěnou mléčnou omáčku odstavíme z ohně a vmícháme do ní ochucené rybí maso s krevetami.

7

Potom do připravené zapékací mísy navrstvíme vařené a okapané těstoviny a rybí směs s mléčnou omáčkou. Spodní vrstva budou vařené těstoviny a poslední vrchní vrstva bude rybí směs. Takto připravený rybí pokrm s těstovinami posypeme nakonec strouhaným parmezánem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení jako hlavní chod.

Poznámka

Tip: Když budeme chtít docílit větší pikantnost tohoto pokrmu, nahradíme pórek cibulí šalotkou a místo mléka vlijeme do omáčky 300 ml cidru a 300 ml smetany. Med v tomto případě nahradíme lžičkou plnotučné hořčice. Poznámka: Když nahradíme pórek fenyklem a vynecháme med, získáme toskánsku omáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept