Lasagne zapečené s dary moře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne zapečené s dary moře
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 58188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Příprava | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej olivový |
Postup | |
120 g | Krevety tygří |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
600 ml | Mléko polotučné |
120 g | Mořský jazyk |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mozzarella |
3 g | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Lasagne |
450 g | Treska uzená |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 128g |
---|---|
Cholesterol | 89,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 117,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Krevety tygří, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Mozzarella, Pepř černý mletý, Pórek, Šťáva citrónová, Těstoviny Lasagne, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne zapečené s dary moře postup přípravy receptu:
1 | Příprava: Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi olivového oleje a troubu |
2 | připravíme k předehřátí na 180 °C. |
3 | Postup: Těstoviny Lasagne uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vařené |
4 | nudle scedíme a necháme okapat na sítku. |
5 | Tresku, mořský jazyk a vyloupané předvařené krevety nakrájíme na malé kousky, mozzarellu a parmezán nastrouháme a pórky nakrájíme na tenčí kolečka. Kousky mořského jazyka, krevet a tresky v míse smícháme s citrónovou šťávou a se špetkou pepře. |
6 | V hlubším hrnci na 2 lžících másla opečeme nakrájené pórky doměkka - opékat budeme asi 10 minut. Do opečeného pórku postupně vsypeme 60 g mouky a vlijeme 600 ml mléka a stálým promícháváním získáme krémovitou omáčku, do které přidáme ještě nastrouhanou mozarellu a 2 lžíce medu a aby se ingredience v omáčce dobře rozptýlily a jejich chuť se propojila, povaříme ještě 3 minuty na mírném ohni za stálého míchání. Tuto zahuštěnou mléčnou omáčku odstavíme z ohně a vmícháme do ní ochucené rybí maso s krevetami. |
7 | Potom do připravené zapékací mísy navrstvíme vařené a okapané těstoviny a rybí směs s mléčnou omáčkou. Spodní vrstva budou vařené těstoviny a poslední vrchní vrstva bude rybí směs. Takto připravený rybí pokrm s těstovinami posypeme nakonec strouhaným parmezánem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení jako hlavní chod. |
Poznámka
Tip: Když budeme chtít docílit větší pikantnost tohoto pokrmu, nahradíme pórek cibulí šalotkou a místo mléka vlijeme do omáčky 300 ml cidru a 300 ml smetany. Med v tomto případě nahradíme lžičkou plnotučné hořčice. Poznámka: Když nahradíme pórek fenyklem a vynecháme med, získáme toskánsku omáčku.