Jednoduchý recept

Německé bramborové knedlíky

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 58191
Kategorie: Přílohy

Ingredience

350 g Brambory vařené
0,5 kávová lžička Kmín celý
45 g Mouka pšeničná celozrnná
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 166 kcal
Kilojoule 695kJ
9% Sacharidy 32 g
3% Tuky 2 g
17% Sodík 350 mg
10% Bílkoviny 6 g

Německé bramborové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory rozšťoucháme dohladka. Vmícháme vejce, oba druhy mouky a kmín. Směs osolíme, opepříme a vypracujeme hladké těsto, které bude držet tvar.

2

Z těsta vytvarujeme 12 stejně velkých šišek. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme asi 15 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

3

Knedlíky můžeme podávat jako přílohu ke guláši a masovým pokrmům s omáčkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept