Recept

Vaječný třený knedlík z Litic

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58192
Kategorie: Přílohy

Ingredience

Těsto
150 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
6 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková
Na vál
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
Na potření
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na vaření
1 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

310% Kalorie 6,120 kcal
Kilojoule 25 605kJ
11% Sacharidy 39 g
886% Tuky 664 g
38% Sodík 770 mg
42% Bílkoviny 23 g

Vaječný třený knedlík z Litic postup přípravy receptu:

1

Žemle pokrájíme na kostičky, které v pánvi na 50 g másla osmažíme dozlatova.

2

Do větší mísy nakrájíme změklé máslo (100 g), které utřeme se 2 špetkami soli. Postupně zašleháme 2 žloutky, poté 6 vajec a 6 lžic polohrubé mouky. Vždy zašleháme vejce, poté mouku a takto střídáme. Nakonec přimícháme pokrájené žemle. Těsto důkladně prohněteme a dáme na pomoučený vál. Rozdělíme ho na 2 části, z každé vytvarujeme šišku o průměru přibližně 8 cm.

3

Ve velkém oválném hrnci přivedeme k varu 4 litry vody s 1 lžící soli. Jakmile se voda začne vařit, vložíme do ní knedlíky, zmírníme teplotu a vaříme 30 minut. Opatrně je otočíme a vaříme dalších 30 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme, horké potřeme čerstvým máslem, nakrájíme nití na plátky. Knedlíky podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept