Fenyklový salát s balsamicem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s balsamicem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 58194 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Polníček |
70 g | Potočnice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 284,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 558,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Potočnice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Polníček nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s balsamicem postup přípravy receptu:
1 | Fenykl očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V míse smícháme s prolisovaným česnekem, pokapeme částí balsamica a jednou lžící oleje. Směs podle chuti osolíme, opepříme a necháme alespoň 1 hodinu proležet. |
2 | K fenyklu potom přidáme omyté, případně natrhané salátové listy, zbylý ocet a olej. Vše dobře promícháme a nakonec salát dochutíme solí a pepřem. |
3 | Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné druhy salátů.