Recept

Uzená treska zapečená s těstovinami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 350 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 58195

Ingredience

600 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel
3 polévková lžíce Smetana
2 kávová lžička Sůl
450 g Treska uzená
450 g Těstoviny konzumní
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
400 g Červená řepa sterilovaná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 244kJ
30% Sacharidy 109 g
24% Tuky 18 g
61% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Uzená treska zapečená s těstovinami postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí vodě uvaříme natvrdo 2 vejce - vaříme asi 5 minut.

2

Petrželovou nať nasekáme. Vychladlá vařená vejce oloupeme a rozkrájená rozmačkáme.

3

V hlubším hrnci, ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny. Těstoviny po uvaření zcedíme a necháme okapat. Nové brambory důkladně očistíme kartáčkem a uvaříme doměkka ve vroucí osolené vodě ve druhém hrnci. Vařené brambory scedíme a až do servírování udržujeme na teplém místě, aby nevychladly.

4

Uzenou tresku naporcujeme na čtyři porce. Kusy rybího masa urovnáme do zapékací mísy a přelité mlékem je pečeme asi 15 minut v troubě, předehřáté na 200 °C. Po 15 minutách pečenou uzenou tresku z trouby vyjmeme, mléko, ve kterém jsme rybí maso pekli, slijeme do misky, přičemž porce masa necháme v pekáči.

5

V menším kastrůlku na mírném plameni vymícháme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem, ve kterém jsme pekli tresčí maso. Mléko zahuštěné jíškou důkladně promícháme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Dále pak ještě vmícháme 2/3 množství sekané petrželky, rozmačkaná vejce, uvařená natvrdo, a smetanu. Vše za stálého promíchávání povaříme asi 2 minuty.

6

Na pečené porce rybího masa rozložíme vařené a okapané těstoviny, připravenou smetanovou omáčku s vejci a pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě. Takto zapečené rybí maso servírujeme ozdobené sekanou petrželí s vařenými novými bramborami a se sterilovanou červenou řepou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept