Uzená treska zapečená s těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 350 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená treska zapečená s těstovinami
Uzená treska zapečená s těstovinami
Celkový čas: | 350 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 58195 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Červená řepa sterilovaná |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Muškátový oříšek |
4 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel |
3 polévková lžíce | Smetana |
2 kávová lžička | Sůl |
450 g | Těstoviny konzumní |
450 g | Treska uzená |
2 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 198,1mg |
Draslík | 661,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 190,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená treska zapečená s těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí vodě uvaříme natvrdo 2 vejce - vaříme asi 5 minut. |
2 | Petrželovou nať nasekáme. Vychladlá vařená vejce oloupeme a rozkrájená rozmačkáme. |
3 | V hlubším hrnci, ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny. Těstoviny po uvaření zcedíme a necháme okapat. Nové brambory důkladně očistíme kartáčkem a uvaříme doměkka ve vroucí osolené vodě ve druhém hrnci. Vařené brambory scedíme a až do servírování udržujeme na teplém místě, aby nevychladly. |
4 | Uzenou tresku naporcujeme na čtyři porce. Kusy rybího masa urovnáme do zapékací mísy a přelité mlékem je pečeme asi 15 minut v troubě, předehřáté na 200 °C. Po 15 minutách pečenou uzenou tresku z trouby vyjmeme, mléko, ve kterém jsme rybí maso pekli, slijeme do misky, přičemž porce masa necháme v pekáči. |
5 | V menším kastrůlku na mírném plameni vymícháme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme mlékem, ve kterém jsme pekli tresčí maso. Mléko zahuštěné jíškou důkladně promícháme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Dále pak ještě vmícháme 2/3 množství sekané petrželky, rozmačkaná vejce, uvařená natvrdo, a smetanu. Vše za stálého promíchávání povaříme asi 2 minuty. |
6 | Na pečené porce rybího masa rozložíme vařené a okapané těstoviny, připravenou smetanovou omáčku s vejci a pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě. Takto zapečené rybí maso servírujeme ozdobené sekanou petrželí s vařenými novými bramborami a se sterilovanou červenou řepou. |