Recept

Krakonošovy knedlíky s uzeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58197

Ingredience

Na ozdobení
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
Těsto
3 ks Cibule
2 dl Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rohlíky bílé
60 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
400 g Uzené maso vařené
Na vaření
1 polévková lžíce Sůl
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,190 kcal
Kilojoule 4 979kJ
30% Sacharidy 107 g
93% Tuky 70 g
42% Sodík 849 mg
41% Bílkoviny 23 g

Krakonošovy knedlíky s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájené na kostičky osmažíme dozlatova v teflonové pánvi nasucho. Poté je dáme do mísy, promícháme s moukou, kypřícím práškem a vlahým mlékem. Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Omytou petrželku drobně posekáme. Slaninu pokrájíme na malé kostičky, uzené maso na kostičky o něco větší jako slaninu.

2

V pánvi rozpustíme sádlo, přidáme k němu slaninu a když začne zlátnout, přidáme cibuli a vše osmažíme dozlatova. Celou směs vyklopíme k rohlíkům, přidáme uzené maso, petrželku, sůl a pepř. Těsto dobře prohněteme, zakryjeme čistou utěrkou a necháme odpočinout.

3

V hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody. Z těsta utvoříme větší kulaté knedlíky (asi jako tenisový míček). Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 30 minut. Během vaření knedlíky občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu.

4

Během doby vaření očistíme ještě dvě cibule a pokrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálíme sádlo, na něm cibuli osmažíme dozlatova.

5

Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je na talíře, ozdobíme cibulkou s omastkem a servírujeme.

Poznámka

Ke knedlíkům podáváme kysané zelí nebo zelný salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept