Rýže se slepičím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se slepičím masem
Rýže se slepičím masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 582 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
50 g | Česnek |
300 g | Cibule |
20 g | Glutasol |
200 ml | Olej stolní |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
340 g | Pórek |
750 g | Rýže dušená |
600 g | Slepice |
20 g | Sůl |
400 g | Vejce slepičí |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 224,8mg |
Draslík | 444,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 279,1mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rýže dušená, Slepice, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Glutasol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže se slepičím masem postup přípravy receptu:
1 | Rozmíchaná vejce vlijeme do horkého oleje a usmažíme je. |
2 | Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, očištěný, omytý pórek, paprikové lusky, na plátky nakrájený česnek a žampiony. Vše osmahneme. |
3 | Potom přidáme vařené slepičí maso, nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a přidáme glutasol. |
4 | Směs smícháme s vařenou, teplou rýží a ještě vše krátce podusíme. |
Poznámka
Použijeme předem uvařené slepičí maso.