Recept

Sardinky zapečené s cuketami a parmazánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 58202
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
300 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
1 kg Sardinka obecná
2 g Sůl
100 g Sýr Parmezán
3 polévková lžíce Tymián
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 400kJ
3% Sacharidy 12 g
55% Tuky 41 g
34% Sodík 679 mg
123% Bílkoviny 69 g

Sardinky zapečené s cuketami a parmazánem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a tymián nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky, cukety oloupeme a nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme a sardinky rozkrájíme na plátky.Tymián nasekáme nadrobno.

2

Na pánvi v olivovém oleji necháme zpěnit nasekanou cibuli s česnekem. Potom do orestované cibule vmícháme nudličky cuket a 2 lžíce tymiánu. Směs za stálého promíchávání opékáme dozlatova a pak z ohně odstavíme.

3

Polovinu této směsi rozložíme do zapékací mísy, poklademe vrstvou plátků sardinek a na sardinky rozložíme jednu třetinu strouhaného sýra. Potom vrstvy zopakujeme a posypeme druhou třetinou sýra a zalijeme vaječnou zálivkou, posypeme sekaným tymiánem a zasypeme poslední třetinou strouhaného sýra. Takto připravenou zeleninu se sardinkami pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotový pokrm servírujeme jako hlavní jídlo horký.

4

Vaječná zálivka: V hlubší misce nebo v hrníčku rozmícháme celá vejce s mlékem a zálivku ochutíme solí a pepřem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept