Sardinky zapečené s cuketami a parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky zapečené s cuketami a parmazánem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 58202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
300 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Sardinka obecná |
2 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce | Tymián |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 269,8mg |
Draslík | 224,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 501,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky zapečené s cuketami a parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a tymián nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky, cukety oloupeme a nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme a sardinky rozkrájíme na plátky.Tymián nasekáme nadrobno. |
2 | Na pánvi v olivovém oleji necháme zpěnit nasekanou cibuli s česnekem. Potom do orestované cibule vmícháme nudličky cuket a 2 lžíce tymiánu. Směs za stálého promíchávání opékáme dozlatova a pak z ohně odstavíme. |
3 | Polovinu této směsi rozložíme do zapékací mísy, poklademe vrstvou plátků sardinek a na sardinky rozložíme jednu třetinu strouhaného sýra. Potom vrstvy zopakujeme a posypeme druhou třetinou sýra a zalijeme vaječnou zálivkou, posypeme sekaným tymiánem a zasypeme poslední třetinou strouhaného sýra. Takto připravenou zeleninu se sardinkami pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotový pokrm servírujeme jako hlavní jídlo horký. |
4 | Vaječná zálivka: V hlubší misce nebo v hrníčku rozmícháme celá vejce s mlékem a zálivku ochutíme solí a pepřem. |