Recept

Vídeňský kulatý knedlík

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 58205
Kategorie: Přílohy

Ingredience

110 g Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 špetka Pepř bílý
3 polévková lžíce Petržel - nať
5 ks Rohlíky bílé
2 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
16% Sacharidy 59 g
39% Tuky 29 g
8% Sodík 159 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vídeňský kulatý knedlík postup přípravy receptu:

1

Polotvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky a v teflonové pánvi nasucho osmažíme dozlatova, poté je dáme do mísy. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Očištěné šalotky nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle ji osmažíme dorůžova, přidáme petrželku, promícháme a i s omastkem dáme do mísy k rohlíkům.

2

V misce vyšleháme mléko s vejci, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Přidáme hladkou mouku, vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme 50 minut odpočinout.

3

V hrnci se síťkou přivedeme k varu 1 litr vody. Z těsta mokrýma rukama vytvoříme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7-8 cm. Vkládáme je do vroucí vody a pomalu vaříme 12-15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept