Jednoduchý recept

Vločková polévka s droždím

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58207

Ingredience

1 ks Cibule
30 g Droždí
1 kávová lžička Majoránka
2 l Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
100 g Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 527 kcal
Kilojoule 2 204kJ
13% Sacharidy 46 g
38% Tuky 28 g
20% Sodík 393 mg
40% Bílkoviny 23 g

Vločková polévka s droždím postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme litr mléka, přivedeme k varu. V suché teflonové pánvi opražíme vločky. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme v hrnci na rozpáleném másle do sklovita. Následovně do cibule rozdrobíme droždí, za stálého míchání droždí rozpustíme a vlijeme zbylé mléko. Přivedeme k varu, potom přilijeme vroucí vodu a opečené vločky.

2

Polévku dochutíme solí, pepřem, vegetou, majoránkou a nakonec vložíme prolisovaný česnek a stáhneme ze sporáku. Necháme 5 minut polévku odpočinout a podle porcí rozdělíme do hlubokých talířů nebo polévkových misek.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm. Na požádání přidáme čerstvý chléb. Polévka obsahuje hodně vitamínu B.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept