Drůbková polévka se žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbková polévka se žampióny
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58208 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
500 g | Kuřecí drůbky |
70 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Petržel |
2 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Na jíšku | |
---|---|
70 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na dochucení | |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 554,6mg |
Draslík | 624,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kuřecí drůbky, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbková polévka se žampióny postup přípravy receptu:
1 | Do studené vody v hrnci vložíme očištěné a omyté drůbky. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, oloupanou cibuli s bramborem. Vše pod poklici povaříme doměkka. Potom polévku scedíme, zeleninu rozmixujeme a dáme zpět do polévky. Maso obrané od kostí nakrájíme na proužky, žaludek, srdíčko a játra na tenké pásky. Vložíme do polévky, přidáme na másle osmažené houby, zamícháme a chvilku povaříme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme na hladkou jíšku, kterou dáme do polévky a zahustíme. Dobře promícháme a opět chvilku povaříme, aby se vyvařila vůně mouky. |
3 | Nakonec dochutíme solí, pepřem, přidáme nasekanou petrželovou nať. Vmícháme rozkvedlané žloutky, dobře promícháme a odstavíme ze sporáku. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm. Povrch každé polévky můžeme ozdobit lžicí sladké smetany.