Jednoduchý recept

Obyčejná drůbeží polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58209

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Kuřecí drůbky
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Nudle vaječné
80 ml Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 l Voda pitná
200 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 779kJ
6% Sacharidy 21 g
35% Tuky 26 g
12% Sodík 236 mg
47% Bílkoviny 26 g

Obyčejná drůbeží polévka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce se studenou vodou vložíme očištěné, omyté drůbky, které uvaříme doměkka, přibližně 40 minut. Následovně maso obereme od kostí a spolu se žaludkem, srdíčkem a játry nakrájíme na tenké proužky. Vrátíme je zpět do polévky.

2

V pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou a na kousky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mraženou zeleninu, osmahneme. Přisypeme mouku, dobře promícháme, posypeme sladkou paprikou a směs přeložíme do polévky s drůbky. Povaříme ještě 15 minut.

3

Do polévky nakonec dáme nudle, ochutíme solí, pepřem, vegetou, povaříme 8-10 minut, do změknutí nudlí. Posypeme nasekanou petrželovou natí a stáhneme ze sporáku.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm s pečivem nebo samotnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept