Jednoduchý recept

Bramborový salát z Nice

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 58210
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
30 g Bazalka
500 g Brambory
1 stroužek Česnek
20 ml Citronová šťáva
300 g Fazolové lusky
200 g Fenykl sladký - hlíza
15 g Hořčice Dijonská
50 g Olej olivový extra panenský
150 g Paprika žlutá
200 g Rajčata Cherry
200 g Salát ledový
8 g Sůl
400 g Tuňák v oleji
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 877kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
67% Sodík 1 g
70% Bílkoviny 39 g

Bramborový salát z Nice postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, fazolové lusky omyjeme, odkrojíme oba konce, odřízneme vlákna a lusky překrojíme napůl. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, hlízu fenyklu očistíme, nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka rozpůlíme, bazalku posekáme najemno.

2

Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory, lžičku soli a vaříme asi 15 až 20 minut. Pět minut před koncem vaření přidáme fazolové lusky a dovaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Do salátové mísy vsypeme brambory, fazolky, rajčata, fenykl, papriku a promícháme.

3

Do misky vložíme ančovičky, prolisovaný česnek, rozetřeme vidličkou, přidáme hořčici, citronovou šťávu, sůl, olej a vymícháme zálivku. Přilijeme do salátu, přisypeme bazalku a promícháme. Na talířky natrháme salátové listy, na ně upravíme bramborový salát, doplníme kousky tuňáka a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept