Drůbková polévka s kari kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drůbková polévka s kari kořením
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58211 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kedlubna |
500 g | Kuřecí drůbky |
70 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Nové koření |
20 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel |
2 špetka | Sůl |
2,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 348,5mg |
Draslík | 668,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Kedlubna, Kuřecí drůbky, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nové koření, Petržel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Drůbková polévka s kari kořením postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme studenou vodu, vložíme do ní očištěné a omyté drůbky. Přidáme oloupanou cibuli, očištěný celer, osolíme, vložíme nové koření a vše povaříme doměkka. Vaříme 40-45 minut. Následovně přidáme očištěnou petržel, mrkev, kedlubnu a vaříme ještě 20 minut. Potom maso vyjmeme, obereme od kostí a společně s ostatními drůbky nakrájíme na malé kousky. Všechnu uvařenou zeleninu v polévce rozmixujeme. |
2 | Máslo rozehřejeme v pánvi, osmažíme mouku a tak připravíme světlou jíšku, kterou ještě zalijeme 2 dl studené vody. Hotovou jíšku vlijeme do polévky a zahustíme ji. Přidáme nakrájené drůbky, podle chuti pepř. Pokračujeme ve vaření dalších 15 minut. Nakonec posypeme pažitkou a na jednotlivých talířích nebo v polévkových miskách podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.