Bramborový salát s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s vepřovým masem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58212 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
900 g | Brambory vařené |
1 stroužek | Česnek |
15 g | Hořčice |
200 g | Hrušky |
20 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Potočnice |
200 g | Ředkev |
150 g | Ředkvička |
200 g | Salát listový Dubáček |
8 g | Sůl |
400 g | Vepřové maso pečené |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Hrušky, Ocet vinný, Potočnice, Ředkev, Ředkvička, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Salát listový Dubáček, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, vložíme do salátové mísy, osolíme a opepříme. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, ředkev na kostičky, hrušku oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na tenké plátečky, zázvor nastrouháme najemno. Pečené maso nakrájíme na silnější nudličky, listy salátu natrháme na větší kusy, potočnici zbavíme tvrdého stonku a listy otrháme. |
2 | Do mísy k bramborám přisypeme hrušku, ředkev, ředkvičky a promícháme. Vedle v misce smícháme prolisovaný česnek, zázvor, hořčici s octem a olejem. Vymícháme zálivku a přilijeme do mísy. Listy salátu a potočnice upravíme na talířky, doprostřed naneseme bramborový salát, obložíme vepřovým masem a podáváme. |