Recept

Ukrajinské křehké šátečky

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58214

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
5 polévková lžíce Jahodová zavařenina
15 g Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko acidofilní
300 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 286kJ
14% Sacharidy 52 g
11% Tuky 8 g
3% Sodík 55 mg
14% Bílkoviny 8 g

Ukrajinské křehké šátečky postup přípravy receptu:

1

Mouku prosejeme do misky, přidáme kyselé mléko, rozpuštěné máslo, vejce, cukr a půl sáčku prášku do pečiva, špetku soli a zaděláme. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na tenký plát, který rádýlkem rozkrájíme na kosočtverce.

2

Protilehlé konce kosočtverců spojíme a zmáčkneme, vytvořené šátečky rozložíme na plech s pečícím papírem. Plech vložíme do předehřáté trouby a zvolna na mírném ohni pečeme 20-25 minut.

3

Podáváme horké, posypané cukrem a polité jahodovou zavařeninou, jako přílohu k čaji nebo kávě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept