Recept

Gruzínský vaječný dezert

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58217
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

8 polévková lžíce Cukr krupice
30 g Cukr vanilka
0,3 kávová lžička Hřebíček
4 polévková lžíce Marmeláda višňová
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
400 ml Mléko polotučné
125 ml Šlehačka
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 679kJ
15% Sacharidy 55 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 102 mg
19% Bílkoviny 11 g

Gruzínský vaječný dezert postup přípravy receptu:

1

Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr, tlučený hřebíček a sáček vanilkového cukru. Směs ručním šlehačem rozšleháme a nalijeme do varných mušlí nebo misek z varného skla vymazaných máslem.

2

Nádobky dáme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do předehřáté trouby a ve vodní lázni vaříme asi hodinu, pak dezert necháme vychladnout.

3

Po vychladnutí mušle vyklopíme z formiček a podáváme ozdobené višňovou zavařeninou a šlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept