Květáková polévka s drůbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková polévka s drůbky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58218 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
500 g | Kuřecí drůbky |
300 g | Květák |
70 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel |
20 g | Petržel - nať |
1 hrst | Rýže |
2 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 348,5mg |
Draslík | 813,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Kuřecí drůbky, Květák, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel, Rýže nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková polévka s drůbky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a důkladně omyté drůbky vložíme do hrnce se studenou vodou. Povaříme 40 minut doměkka. Potom drůbky vybereme z vývaru, maso oddělíme od kostí, srdce, žaludek, játra nakrájíme na tenké pásky. Vrátíme zpátky do vývaru, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, oloupaný a na malé kousky nakrájený celer. Spolu se zeleninou do polévky vložíme očištěný, omytý a na jednotlivé růžičky rozdělený květák. |
2 | Máslo rozehřejeme v pánvi, přisypeme mouku, osmažíme, posypeme červenou mletou paprikou, zalijeme studeným vývarem. Dobře promícháme a připravenou jíškou zahustíme polévku. Povaříme asi 10 minut, ochutíme solí, pepřem. Nakonec vsypeme rýži, povaříme doměkka a odstavíme ze sporáku. |
3 | Hotovou polévku necháme chvilku odpočinout. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.