Jednoduchý recept

Květáková polévka s drůbky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58218
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Celer bulvový
500 g Kuřecí drůbky
300 g Květák
70 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel
20 g Petržel - nať
1 hrst Rýže
2 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
5% Sacharidy 18 g
28% Tuky 21 g
17% Sodík 337 mg
46% Bílkoviny 26 g

Květáková polévka s drůbky postup přípravy receptu:

1

Očištěné a důkladně omyté drůbky vložíme do hrnce se studenou vodou. Povaříme 40 minut doměkka. Potom drůbky vybereme z vývaru, maso oddělíme od kostí, srdce, žaludek, játra nakrájíme na tenké pásky. Vrátíme zpátky do vývaru, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, oloupaný a na malé kousky nakrájený celer. Spolu se zeleninou do polévky vložíme očištěný, omytý a na jednotlivé růžičky rozdělený květák.

2

Máslo rozehřejeme v pánvi, přisypeme mouku, osmažíme, posypeme červenou mletou paprikou, zalijeme studeným vývarem. Dobře promícháme a připravenou jíškou zahustíme polévku. Povaříme asi 10 minut, ochutíme solí, pepřem. Nakonec vsypeme rýži, povaříme doměkka a odstavíme ze sporáku.

3

Hotovou polévku necháme chvilku odpočinout. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo v polévkových miskách. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept