Jednoduchý recept

Slepičí polévka s kapáním

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58224

Ingredience

1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 kg Slepice
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
3 l Voda pitná
200 g Zelenina kořenová
Na kapání
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 370kJ
2% Sacharidy 6 g
37% Tuky 27 g
31% Sodík 610 mg
124% Bílkoviny 70 g

Slepičí polévka s kapáním postup přípravy receptu:

1

Důkladně očištěnou a ve studené vodě omytou slepici vložíme do tlakového hrnce a zalijeme vodou. Vložíme oloupanou cibuli, osolíme, uzavřeme poklicí a povaříme 60 minut doměkka. Následovně stáhneme ze sporáku, necháme klesnout páru, sundáme poklici a vývar scedíme do hrnce. Vrátíme na sporák, přidáme zeleninu a pomalu 15-20 minut vaříme do měkka. Maso obereme od kostí, nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky.

2

Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme mouku, sůl, jemně nastrouhaný sýr. Vše dobře vidličkou prošleháme. Do vroucí polévky lžící nebo přes husté struhadlo přilijeme připravené tekoucí těsto na kapání. Krátce, asi 5 minut, povaříme, zamícháme, polévku ochutíme ještě pepřem, Vegetou. Nakonec vsypeme nasekanou petrželovou nať a stáhneme ze sporáku.

3

Hotovou polévku necháme 5 minut pod poklici odpočinout. Rozlijeme do jednotlivých hlubokých talířů nebo do polévkových misek a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept