Slepičí polévka s kapáním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí polévka s kapáním
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58224 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kg | Slepice |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
3 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Na kapání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 333,9mg |
Draslík | 611,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 622,2mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slepice, Sůl, Voda pitná, Sůl, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vegeta, Zelenina kořenová, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí polévka s kapáním postup přípravy receptu:
1 | Důkladně očištěnou a ve studené vodě omytou slepici vložíme do tlakového hrnce a zalijeme vodou. Vložíme oloupanou cibuli, osolíme, uzavřeme poklicí a povaříme 60 minut doměkka. Následovně stáhneme ze sporáku, necháme klesnout páru, sundáme poklici a vývar scedíme do hrnce. Vrátíme na sporák, přidáme zeleninu a pomalu 15-20 minut vaříme do měkka. Maso obereme od kostí, nakrájíme na malé kousky, které vrátíme do polévky. |
2 | Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přidáme mouku, sůl, jemně nastrouhaný sýr. Vše dobře vidličkou prošleháme. Do vroucí polévky lžící nebo přes husté struhadlo přilijeme připravené tekoucí těsto na kapání. Krátce, asi 5 minut, povaříme, zamícháme, polévku ochutíme ještě pepřem, Vegetou. Nakonec vsypeme nasekanou petrželovou nať a stáhneme ze sporáku. |
3 | Hotovou polévku necháme 5 minut pod poklici odpočinout. Rozlijeme do jednotlivých hlubokých talířů nebo do polévkových misek a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm.