Jednoduchý recept

Zeleninová polévka s praženou krupicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58227
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
70 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 hrst Rýže
2 dl Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná
300 g Zeleninová směs jarní - mražená
3 polévková lžíce Krupička dětská

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 883kJ
3% Sacharidy 13 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 111 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zeleninová polévka s praženou krupicí postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme mletou paprikou, přidáme krupici, mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka.

2

Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce.

3

Nakonec přidáme nasekanou kudrnku a odstavíme ze sporáku.

4

Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept