Zeleninová polévka s praženou krupicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s praženou krupicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58227 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
70 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 hrst | Rýže |
2 dl | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
300 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
3 polévková lžíce | Krupička dětská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 95,8mg |
Draslík | 73,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 182,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vegeta, Zeleninová směs jarní - mražená, Krupička dětská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s praženou krupicí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme mletou paprikou, přidáme krupici, mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka. |
2 | Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce. |
3 | Nakonec přidáme nasekanou kudrnku a odstavíme ze sporáku. |
4 | Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme jako teplý předkrm.