Jednoduchý recept

Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58228
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Cibule
60 g Krupice dětská
70 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Rýže
2 dl Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná
300 g Zeleninová směs jarní - mražená
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
20 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 230 kcal
Kilojoule 963kJ
4% Sacharidy 16 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 110 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme krupici, sladkou paprikou, přidáme mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, potom přisypeme lžící hladké mouky a dobře promícháme. Zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka.

2

Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce spolu se zbylou moukou.

3

Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku.

4

Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme jako teplý předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept