Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 58234

Ingredience

2 g Chilli
100 g Cibule
80 g Hrozinky
4 g Hřebíček
600 g Jehněčí maso
180 g Jogurt bílý
2 g Kardamom
5 g Kmín římský
80 g Mandle pražené solené
2 g Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
2 g Skořice celá
5 g Sůl
1 dl Voda pitná
2 g Zázvor
2 stroužek Česnek
4 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 565kJ
7% Sacharidy 27 g
53% Tuky 40 g
26% Sodík 514 mg
41% Bílkoviny 23 g

Jehněčí biryani postup přípravy receptu:

1

Vlákna šafránu namočíme do vlažné vody. Ve woku rozpustíme máslo a osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme prolisovaný česnek a koření a ještě 1 minutu orestujeme. Na tento základ vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a 5 minut opečeme ze všech stran.

2

Přisypeme hrozinky, zalijeme jogurtem a šafránovou vodou a necháme 45 minut povařit na mírném ohni.

3

Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými opraženými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept