Bramborový salát s okurkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s okurkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58237 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
120 g | Cibule |
10 g | Hořčice |
75 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Okurka salátová |
100 g | Okurky nakládané |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
20 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Hovězí vývar základní, Okurka salátová, Okurky nakládané, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s okurkami postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, salátovou okurku nastrouháme na jemné plátky, nakládané okurky scedíme, nastrouháme nahrubo, ponecháme si 40 ml láku z okurek. Pažitku s petrželkou posekáme najemno, bílou cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. |
2 | Do salátové mísy vsypeme brambory, okurky, cibuli, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Lák z okurek smícháme s vývarem, hořčicí, olejem a salát v míse zalijeme. Lehce promícháme a při podávání posypeme pažitkou a petrželkou. |