Bramborový salát s cibulí a ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s cibulí a ředkvičkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58238 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
120 g | Cibule |
10 g | Hořčice |
50 ml | Hovězí vývar základní |
50 ml | Ocet vinný červený |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
250 g | Ředkvička |
80 g | Šalotka |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Hovězí vývar základní, Ocet vinný červený, Pažitka, Ředkvička, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s cibulí a ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, bílou cibuli se šalotkou nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, ředkvičky nakrájíme na plátky, pažitku posekáme najemno. |
2 | Do mísy vsypeme brambory, cibuli, šalotku, ředkvičky, sůl, mletý pepř a důkladně promícháme. |
3 | Smícháme ocet, olej, vývar, hořčici a salát zalijeme. Už jen lehce promícháme a před podáváním posypeme pažitkou. |