Bramborový salát s bylinkovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s bylinkovou zálivkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58239 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibulka jarní |
25 g | Estragon |
25 g | Kopr čerstvý |
200 g | Okurka salátová |
2 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
20 ml | Víno bílé |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 17,3mg |
Draslík | 977,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Cibulka jarní, Estragon, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s bylinkovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, salátovou okurku na kostičky, bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zelenou část posekáme nadrobno. Kopr a estragon omyjeme, otřepeme a nasekáme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | Do salátové mísy vsypeme brambory, opepříme, zakapeme vínem a promícháme. Do malé misky vlijeme smetanu, přidáme estragon, kopr, sůl, česnek a vymícháme zálivku. Do salátové mísy přisypeme cibulku i se zelenou částí, okurku, zalijeme zálivkou, promícháme a před podáváním vychladíme. |