Jednoduchý recept

Telecí řízky s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5824
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 ks Citron
500 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
4 plátek Telecí kýta
5 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 94 kcal
Kilojoule 395kJ
1% Sacharidy 3 g
9% Tuky 7 g
29% Sodík 577 mg
7% Bílkoviny 4 g

Telecí řízky s vínem postup přípravy receptu:

1

Odblaníme řízky, okraje nařízneme, naklepeme a osolíme.Rozkrájenou slaninu rozškvaříme v kastrole, přidáme drobně rozkrájenou cibuli a na tomto základu opečeme řízky po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme.

2

Druhou polovinu másla rozehřejeme v rendlíku, přidáme lžičku mouky, rozmícháme a zalijeme vínem a trochou vývaru. Řádně rozmícháme. Takto připravenou směs nalijeme na řízky, přidáme špetku muškátového květu a řízky dodusíme.

3

Dle chuti šťávu můžeme zakapat citrónovou šťávou anebo ozdobíme dílky citrónu.

Poznámka

Jako přílohy podáváme rýži, nočky anebo brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept