Jednoduchý recept

Bramborová polévka s vločkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58240
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 g Brambory
70 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
140 g Ovesné vločky
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 dl Smetana
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Vegeta
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
200 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 205kJ
8% Sacharidy 27 g
22% Tuky 16 g
6% Sodík 122 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bramborová polévka s vločkami postup přípravy receptu:

1

Máslo rozehřejeme v hrnci, vložíme vločky, špetku soli, a osmahneme. Zalijeme vodou, vložíme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory. Vsypeme pod tekoucí vodou opláchnutou mraženou zeleninu. Vše dohromady povaříme doměkka.

2

Mléko, smetanu, vejce spolu metlou rozšleháme a vlijeme do polévky. Nakonec dochutíme zbylou solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku.

3

Před podáváním polévku rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře, anebo polévkových misek a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept