Bramborová polévka s vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s vločkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 58240 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
250 g | Brambory |
70 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
140 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
1 dl | Smetana |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 99,1mg |
Draslík | 315,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Ovesné vločky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vegeta, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s vločkami postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozehřejeme v hrnci, vložíme vločky, špetku soli, a osmahneme. Zalijeme vodou, vložíme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory. Vsypeme pod tekoucí vodou opláchnutou mraženou zeleninu. Vše dohromady povaříme doměkka. |
2 | Mléko, smetanu, vejce spolu metlou rozšleháme a vlijeme do polévky. Nakonec dochutíme zbylou solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petržel kudrnku a odstavíme ze sporáku. |
3 | Před podáváním polévku rozdělíme na jednotlivé hluboké talíře, anebo polévkových misek a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako teplý předkrm s čerstvým pečivem.