Verguny, ukrajinský smažený moučník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Verguny, ukrajinský smažený moučník
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58247 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
400 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Rum |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 98,3mg |
Draslík | 82,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Verguny, ukrajinský smažený moučník postup přípravy receptu:
1 | Vejce utřeme s cukrem a máslem, přidáme rum a mléko, zvolna za stálého míchání přisypáváme polohrubou mouku až vznikne tuhé těsto. |
2 | Na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát o síle 2-3 mm, který rozkrájíme na proužky široké 2,5 cm a dlouhé 12 cm. Každý proužek podélné přeložíme napůl, spojíme vždy 3 k sobě a upleteme z nich copánky. |
3 | Konce copánků zamáčkneme a verguny smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. |
4 | Usmažené verguny osušíme na ubrousku a obalíme je v moučkovém cukru. |
5 | Podáváme je teplé i studené k vínu, čaji nebo kávě. |