Recept

Verguny, ukrajinský smažený moučník

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58247

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Rum
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 439kJ
19% Sacharidy 68 g
43% Tuky 32 g
2% Sodík 32 mg
15% Bílkoviny 9 g

Verguny, ukrajinský smažený moučník postup přípravy receptu:

1

Vejce utřeme s cukrem a máslem, přidáme rum a mléko, zvolna za stálého míchání přisypáváme polohrubou mouku až vznikne tuhé těsto.

2

Na pomoučeném vále těsto rozválíme na plát o síle 2-3 mm, který rozkrájíme na proužky široké 2,5 cm a dlouhé 12 cm. Každý proužek podélné přeložíme napůl, spojíme vždy 3 k sobě a upleteme z nich copánky.

3

Konce copánků zamáčkneme a verguny smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

4

Usmažené verguny osušíme na ubrousku a obalíme je v moučkovém cukru.

5

Podáváme je teplé i studené k vínu, čaji nebo kávě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept