Recept

Moskevské smažené věnečky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58248
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

50 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
8 g Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
250 g Mouka polohrubá
100 g Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 498kJ
16% Sacharidy 58 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 42 mg
13% Bílkoviny 7 g

Moskevské smažené věnečky postup přípravy receptu:

1

Do polohrubé mouky vsypeme čtvrt sáčku prášku do pečiva, mletou skořici, promícháme a prosijeme. Utřeme cukr s vejcem a máslem, zředíme vlažným mlékem a postupně přidáváme mouku s práškem a skořicí. Těsto důkladně zpracujeme.

2

Na vále z těsta vyválíme placku o síle 5 mm a tvořítkem z ní vykrájíme kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme středy, tím vzniknou věnečky.

3

Věnečky dozlatova usmažíme na rozpáleném oleji, hotové pocukrujeme a podáváme je teplé se zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept