Recept

Estonské smažené sněhové noky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58249
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
5 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Marmeláda malinová
70 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Smetana ke šlehání 30%
70 g Solamyl
2 ks Vejce slepičí
220 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
10% Sacharidy 36 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 31 mg
7% Bílkoviny 4 g

Estonské smažené sněhové noky postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky naředíme 2 lžícemi teplé vody a napěníme je.

2

Hladkou mouku smícháme se Solamylem, v pánvi na másle lehce osmahneme do světle žluté barvy, zalijeme 200 ml vařící vody s cukrem, rozmícháme, sejmeme z ohně a metlou všleháme žloutky. Do směsi pak opatrně vmícháme sníh z bílků.

3

Těsto nabíráme lžící jako noky, vkládáme na rozehřátý olej a na velmi mírném ohni je smažíme, až noky ztuhnou a zezlátnou. Osmažené noky necháme na mřížce okapat.

4

Noky podáváme posypané moučkovým cukrem a zdobíme krémem z ušlehané smetany smíchané se 2 lžícemi moučkového cukru a malinovou zavařeninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept