Estonské smažené sněhové noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Estonské smažené sněhové noky
Estonské smažené sněhové noky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58249 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 polévková lžíce | Marmeláda malinová |
70 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 ml | Smetana ke šlehání 30% |
70 g | Solamyl |
2 ks | Vejce slepičí |
220 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 95,8mg |
Draslík | 26,2mg |
Vláknina | 880,0mg |
Vitamín A | 94,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda malinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Estonské smažené sněhové noky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky naředíme 2 lžícemi teplé vody a napěníme je. |
2 | Hladkou mouku smícháme se Solamylem, v pánvi na másle lehce osmahneme do světle žluté barvy, zalijeme 200 ml vařící vody s cukrem, rozmícháme, sejmeme z ohně a metlou všleháme žloutky. Do směsi pak opatrně vmícháme sníh z bílků. |
3 | Těsto nabíráme lžící jako noky, vkládáme na rozehřátý olej a na velmi mírném ohni je smažíme, až noky ztuhnou a zezlátnou. Osmažené noky necháme na mřížce okapat. |
4 | Noky podáváme posypané moučkovým cukrem a zdobíme krémem z ušlehané smetany smíchané se 2 lžícemi moučkového cukru a malinovou zavařeninou. |