Kotletky po debrecínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotletky po debrecínsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5825 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kečup |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
50 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 110,5mg |
Draslík | 774,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 457,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotletky po debrecínsku postup přípravy receptu:
1 | Naklepeme, osolíme, opepříme a v hladké mouce obalíme kotlety. |
2 | Po obou stranách na rozpáleném oleji osmažíme, poté vyndáme na talíř a ve stejném oleji osmahneme cibuli. |
3 | Rozetřeme česnek, nakrájíme na nudličky okurky, přidáme sladkou papriku, kečup a na kolečka nakrájený pórek. |
4 | Vše přidáme k cibuli, promícháme, necháme přejít varem a podlijeme vlažnou vodou a nakonec přidáme kotlety. |
5 | Doměkka dusíme a občas podléváme. |
6 | Poté podáváme. |