Recept

Ruské jablkové lívance

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58250

Ingredience

250 g Cukr krupice
25 g Droždí
4 ks Jablka
400 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Olej rostlinný
2 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 108kJ
35% Sacharidy 127 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 284 mg
30% Bílkoviny 17 g

Ruské jablkové lívance postup přípravy receptu:

1

V teplém mléce rozmícháme droždí a potom za stálého míchání přidáme rozpuštěné máslo, vejce, 50 g cukru a sůl a potom postupně vmícháváme mouku. Těsto zakryjeme utěrkou a dáme na teplo vykynout.

2

Zatím oloupeme a zbavíme jadřinců jablka, najemno je nastrouháme a přimícháme do vykynutého těsta. Na vymaštěném lívanečníku pak lívanečky osmažíme.

3

Lívanečky podáváme posypané cukrem smíchaným s mletou skořicí a ozdobené zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept