Ruské jablkové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské jablkové lívance
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58250 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
25 g | Droždí |
4 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 438,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 166,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Jablka, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské jablkové lívance postup přípravy receptu:
1 | V teplém mléce rozmícháme droždí a potom za stálého míchání přidáme rozpuštěné máslo, vejce, 50 g cukru a sůl a potom postupně vmícháváme mouku. Těsto zakryjeme utěrkou a dáme na teplo vykynout. |
2 | Zatím oloupeme a zbavíme jadřinců jablka, najemno je nastrouháme a přimícháme do vykynutého těsta. Na vymaštěném lívanečníku pak lívanečky osmažíme. |
3 | Lívanečky podáváme posypané cukrem smíchaným s mletou skořicí a ozdobené zakysanou smetanou. |