Ruské palačinky plněné jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ruské palačinky plněné jablky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58251 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Cukr moučkový |
40 g | Cukr vanilka |
5 ks | Jablko |
350 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 225,3mg |
Draslík | 148,3mg |
Vláknina | 265,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jablko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ruské palačinky plněné jablky postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme s cukrem a solí, přidáme 100 ml vlažného mléka, promícháme, přisypeme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto. Potom přidáme 150 ml zakysané smetany, zředíme zbytkem mléka a dobře zpracujeme. |
2 | Zároveň připravíme náplň. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, nastrouháme je a smícháme s vanilkovým cukrem a mletou skořicí. |
3 | Pánev střední velikosti dobře rozpálíme, vymažeme trochou oleje, sběračkou nalijeme těsto na pánev a necháme ho rozlít po celé ploše. Palačinky pečeme po jedné straně dorůžova, po druhé straně jen lehce zapečeme. Hotové palačinky rozložíme opečenější stranou nahoru, na každou dáme lžíci náplně, složíme je do šátečků a na oleji je po obou stranách osmažíme. |
4 | Hotové palačinky pocukrujeme moučkovým cukrem, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme je s bílou kávou. |
Poznámka
Místo jablkové náplně můžeme palačinky naplnit ochuceným tvarohem nebo ovocnou zavařeninou.