Recept

Ukrajinské zapékané palačinky s tvarohem

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58252
Kategorie: Palačinky

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
40 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
150 ml Sirup višňový
200 ml Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh jemný
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 771kJ
28% Sacharidy 100 g
34% Tuky 26 g
7% Sodík 144 mg
50% Bílkoviny 28 g

Ukrajinské zapékané palačinky s tvarohem postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky rozšleháme v polovině mléka.

2

Dále připravíme náplň. Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem, polovinou sáčku vanilkového cukru, zakysanou smetanou a žloutkem.

3

Prosátou hladkou mouku smícháme s mléčnou žloutkovou směsí a solí, pak vlijeme zbylé mléko a vmícháme sníh z bílků. Z těsta upečeme na lehce olejem vymazané pánvi tenké palačinky, naplníme je tvarohovou náplní a svineme.

4

Palačinky pak urovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, zalijeme smetanou, posypeme cukrem a zapečeme.

5

Teplé zapečené palačinky podáváme přelité ovocným sirupem.

Poznámka

Palačinky můžeme naplnit ovocnou zavařeninou, v tom případě je na talíři přelijeme zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept