Lívance zapečené s bílkovým sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance zapečené s bílkovým sněhem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58253 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 g | Jablka |
230 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
200 ml | Smetana |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 454,9mg |
Draslík | 219,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 516,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Olej rostlinný, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance zapečené s bílkovým sněhem postup přípravy receptu:
1 | Vyzrálá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme a spolu se 150 g cukru a skořicí je podusíme na 50 g másla. Vejce rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme se 2 lžícemi moučkového cukru na tuhý sníh. |
2 | Žloutky, smetanu, 50 g cukru a 150 g másla vymícháme do hladké hmoty, přidáme hladkou mouku a třetinu sněhu z bílků. Z této hmoty upečeme na oleji 4 lívance, na ně rozdělíme jablečné pyré, stočíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací misky. |
3 | Lívance v misce zakryjeme tuhým sněhem a zapékáme v troubě, až povrch sněhu zrůžoví. |
4 | Zapečené lívance podáváme teplé s čajem. |