Recept

Platýz smažený v těstíčku na špagetách

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 58254

Ingredience

300 ml Cidre de Normandie Brut
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet estragonový
2 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
450 g Platýz - filety
1 ks Pórek
2 kávová lžička Sardelová pasta
2 g Sůl
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka
Špagety
1 polévková lžíce Olej olivový
12 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 balení Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 697kJ
18% Sacharidy 65 g
155% Tuky 116 g
26% Sodík 528 mg
55% Bílkoviny 31 g

Platýz smažený v těstíčku na špagetách postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme zeleninu tak, že šalotku, mrkev a pórek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky a oloupaný česnek utřeme.

2

Maso z ryby platýze propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky asi 2x2 cm. Tyto kousky masa obalíme v hladké mouce, kterou jsme ochutili solí a pepřem. Kousky masa můžeme obalit nejen obracením masa vidličkou, ale i tak, že ochucenou mouku nasypeme do plastového pytlíku a do pytlíku s moukou dáme kousky masa a pytlíkem protřepeme.

3

Potom v hlubší, zapékací míse nebo pekáči na másle orestujeme obalené rybí maso a nakrájenou zeleninu. Směs restujeme asi 10 minut za stálého míchání. Když je maso se zeleninou orestované, přisypeme k opékané zelenině a rybímu masu mouku, která nám zbyla z obalování ryby a směs důkladně promícháváme a smažíme asi 5 minut. Po této době směs ochutíme cidrem, sardelovou pastou a estragonovým octem. Směs důkladně promícháme, zapékací nádobu s pokrmem přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, ve které pokrm pečeme asi 30 minut.

4

Takto pečeného platýze servírujeme horkého, přelitého omáčkou a posypaného sekanou petrželkou, na vařených špagetách.

5

Špagety: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme špagety podle návodu - špagety vaříme ai 10-15 minut. Po uvaření těstoviny scedíme, necháme chvilku okapat a pak do nich vmícháme lžíci olivového oleje.

6

Uvařené špagety rozdělíme na talíře a na těstoviny rozdělíme kousky pečené ryby a pak porce zalijeme vypečenou šťávou. Tento pokrm servírujeme horký s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept