Platýz smažený v těstíčku na špagetách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz smažený v těstíčku na špagetách
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 58254 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
300 ml | Cidre de Normandie Brut |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet estragonový |
2 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Platýz - filety |
1 ks | Pórek |
4 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sardelová pasta |
2 g | Sůl |
Špagety | |
---|---|
1 polévková lžíce | Olej olivový |
12 ks | Pečivo pšeničné běžné máslové |
1 balení | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Platýz - filety, Šalotka, Sůl, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet estragonový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Sardelová pasta, Olej olivový, Pečivo pšeničné běžné máslové, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cidre de Normandie Brut nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz smažený v těstíčku na špagetách postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme zeleninu tak, že šalotku, mrkev a pórek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky a oloupaný česnek utřeme. |
2 | Maso z ryby platýze propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na kousky asi 2x2 cm. Tyto kousky masa obalíme v hladké mouce, kterou jsme ochutili solí a pepřem. Kousky masa můžeme obalit nejen obracením masa vidličkou, ale i tak, že ochucenou mouku nasypeme do plastového pytlíku a do pytlíku s moukou dáme kousky masa a pytlíkem protřepeme. |
3 | Potom v hlubší, zapékací míse nebo pekáči na másle orestujeme obalené rybí maso a nakrájenou zeleninu. Směs restujeme asi 10 minut za stálého míchání. Když je maso se zeleninou orestované, přisypeme k opékané zelenině a rybímu masu mouku, která nám zbyla z obalování ryby a směs důkladně promícháváme a smažíme asi 5 minut. Po této době směs ochutíme cidrem, sardelovou pastou a estragonovým octem. Směs důkladně promícháme, zapékací nádobu s pokrmem přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby, ve které pokrm pečeme asi 30 minut. |
4 | Takto pečeného platýze servírujeme horkého, přelitého omáčkou a posypaného sekanou petrželkou, na vařených špagetách. |
5 | Špagety: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme špagety podle návodu - špagety vaříme ai 10-15 minut. Po uvaření těstoviny scedíme, necháme chvilku okapat a pak do nich vmícháme lžíci olivového oleje. |
6 | Uvařené špagety rozdělíme na talíře a na těstoviny rozdělíme kousky pečené ryby a pak porce zalijeme vypečenou šťávou. Tento pokrm servírujeme horký s pečivem. |