Recept

Ruské křehké smetanové sušenky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58256

Ingredience

200 g Cukr krupice
15 g Cukr vanilka
30 g Hrozinky
30 g Kandované ovoce
15 g Kypřicí prášek do pečiva
320 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 328kJ
23% Sacharidy 81 g
71% Tuky 53 g
1% Sodík 21 mg
13% Bílkoviny 7 g

Ruské křehké smetanové sušenky postup přípravy receptu:

1

Polohrubou mouku promícháme s cukrem, půl balíčkem vanilkového cukru a půl balíčkem prášku do pečiva. Do směsi přidáme zakysanou smetanu s rozpuštěným máslem a vypracujeme těsto. Z těsta utvoříme bochánek, který dáme do chladničky odpočinout na 30-45 minut.

2

Z odpočatého těsta vyválíme placku silnou asi 1 mm, na povrchu ji propícháme vidličkou a tvořítky z ní vykrajujeme různé tvary.

3

Narovnáme je na plech s pečícím papírem, ozdobíme hrozinkami a kousky kandovaného ovoce. Vložíme do trouby a pečeme dorůžova, asi 15 minut.

4

Upečené sušenky podáváme k čaji a kávě.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odpočinutí“ a odležení těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept