Ušalbit, arménské mandlové pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ušalbit, arménské mandlové pečivo
Ušalbit, arménské mandlové pečivo
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58258 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
600 g | Cukr krupice |
6 polévková lžíce | Cukr moučkový |
500 g | Mandle |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 366,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 13,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný bílek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ušalbit, arménské mandlové pečivo postup přípravy receptu:
1 | Půl kilogramu mandlí spaříme a oloupeme, 400 g nastrouháme a zbytek rozdělíme na půlky. Z bílků ušleháme sníh. |
2 | Do 100 ml horké vody nasypeme cukr, přidáme ušlehané bílky a nastrouhané mandle. Hmotu zahříváme 15 minut při teplotě 40°C, dokud se cukr nerozpustí. Pak sejmeme z ohně, necháme vychladnout a postupně za stálého míchání přidáváme hladkou mouku. Pak mícháme ještě asi 10 minut. |
3 | Cukrářským kornoutem stříkáme na plech s pečícím papírem malé placičky, do středu každé položíme půlku oloupané mandle. Pečeme asi půl hodiny na velmi slabém ohni. |
4 | Mezitím z 6 lžic moučkového cukru a 3 lžic horké vody utřeme cukrovou polevu. |
5 | Hotové vychladlé sušenky potřeme cukrovou polevou a podáváme. |