Recept

Ušalbit, arménské mandlové pečivo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58258

Ingredience

600 g Cukr krupice
6 polévková lžíce Cukr moučkový
500 g Mandle
250 g Mouka pšeničná hladká
2 ks Vaječný bílek slepičí
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 668kJ
27% Sacharidy 96 g
33% Tuky 25 g
1% Sodík 15 mg
25% Bílkoviny 14 g

Ušalbit, arménské mandlové pečivo postup přípravy receptu:

1

Půl kilogramu mandlí spaříme a oloupeme, 400 g nastrouháme a zbytek rozdělíme na půlky. Z bílků ušleháme sníh.

2

Do 100 ml horké vody nasypeme cukr, přidáme ušlehané bílky a nastrouhané mandle. Hmotu zahříváme 15 minut při teplotě 40°C, dokud se cukr nerozpustí. Pak sejmeme z ohně, necháme vychladnout a postupně za stálého míchání přidáváme hladkou mouku. Pak mícháme ještě asi 10 minut.

3

Cukrářským kornoutem stříkáme na plech s pečícím papírem malé placičky, do středu každé položíme půlku oloupané mandle. Pečeme asi půl hodiny na velmi slabém ohni.

4

Mezitím z 6 lžic moučkového cukru a 3 lžic horké vody utřeme cukrovou polevu.

5

Hotové vychladlé sušenky potřeme cukrovou polevou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept