Recept

Pumpernikel, lotyšský moučník

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58263

Ingredience

200 g Cukr krupice
100 g Jádra lískových ořechů
15 g Kypřicí prášek do pečiva
500 g Mouka polohrubá
120 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
190 ml Voda pitná
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 736kJ
18% Sacharidy 63 g
20% Tuky 15 g
1% Sodík 28 mg
15% Bílkoviny 8 g

Pumpernikel, lotyšský moučník postup přípravy receptu:

1

Lískové ořechy zbavíme tenkých slupek, 60 g nastrouháme a zbytek rozpůlíme. Změklé máslo utřeme s cukrem a mletou skořicí do pěny, přidáme rozmíchaná vejce, polohrubou mouku promíchanou s polovinou prášku do pečiva, mletá jádra lískových ořechů a důkladně zpracujeme na hladké těsto.

2

Z vypracovaného těsta utvoříme šišku o průměru 3 cm, položíme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem a na mírném ohni pečeme 20-25 minut dozlatova.

3

Mezitím ve vodní lázni umícháme z tabulky čokolády na vaření, 190 ml vody a lžičky másla čokoládovou polevu.

4

Upečený moučník ihned za tepla pokrájíme na plátky silné 1 cm, necháme vychladnout a pak každý plátek potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme polovinou lískového ořechu.

5

Moučník podáváme k bílé i černé kávě a k čaji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept