Zdravý recept

Brambory vařené s růžičkovou kapustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58265

Ingredience

500 g Brambory
150 g Celer řapíkatý
80 g Cibulka jarní
25 g Hořčice
120 g Jablka
300 g Kapusta růžičková
1 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 615kJ
8% Sacharidy 28 g
1% Tuky 1 g
41% Sodík 827 mg
13% Bílkoviny 7 g

Brambory vařené s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, růžičkovou kapustu omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, řapíkatý celer na proužky, neoloupané jablko rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na srpečky, bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno.

2

Brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Po pěti minutách přisypeme kapustu a dovaříme. Scedíme a necháme okapat.

3

Brambory s kapustou nasypeme do servírovací mísy, přidáme řapíkatý celer, jablko, cibulku a promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a ještě jednou lehce promícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept